top of page
Schermafbeelding 2021-06-30 om 11.40.25.png
Screenshot_20210617-222912_WhatsApp.jpg

Mijn noodkreet om hulp is gehoord en nu ben ik al 30 kilo kwijt!

Mijn naam is Karolien en ik ben werkzaam als Opticien. Ik ben januari 2021 met dit voedings traject begonnen omdat ik de balans in gezond en ongezond kwijt was. Ik heb eigenlijk nooit een gezonde relatie met voeding gehad en had eigenlijk niet een hulpvraag, maar 'noodkreet' om hulp om dit op te lossen. Gelukkig wilde Esther dit traject in de Corona Lockdown met mij aan gaan. We hebben alle afspraken online gedaan tot nu toe.

 

Voor dit traject zat ik niet lekker in mijn vel. Ongelukkig als ik in de spiegel keek. Maar ook onzeker en altijd bezig met voeding op de verkeerde manier. Nu voel ik mij gebalanceerd. Ik heb met behulp van Esther een veel betere mindset gekregen waardoor ik balans voor mijzelf heb gecreëerd. Ik durf nu zelf keuzes te maken en zelfs af te wijken van 'het plan' zonder dat ik daardoor terug val in slechte oude gewoontes. Dit heeft mij enorm veel vrijheid gegeven. 

 

Ik heb geleerd hoe ik zelf bewuste keuzes kan maken. Maar ook hoe ik om moet gaan met de momenten waarop het even niet goed gegaan is. Hierdoor is het voor mij makkelijk vol te houden. Voor dit traject was voeding een uiterste voor mij. Of extreem gezond, of extreem ongezond. Geen balans en dat maakte mij erg onzeker.

 

Weet je wat zo fijn is.....Ik geniet nu 100% meer van voeding dan voor dit traject. Ik heb geleerd op een andere manier met voedsel om te gaan. Waardoor ik ook de dingen die ik lekker vind kan eten en alsnog mijn doelen kan halen en mij gezond en fit te voelen. Ik ben nu zeker in staat de juiste keuzes te maken door de tools die ik van Esther heb gekregen.

 

Ik ben er nog niet , maar ik wéét dat ik mijn doel zal bereiken, dit jaar nog!

 

Esther heeft een enorm vriendelijke en persoonlijke aanpak. Ik voelde mij vanaf het begin welkom en vooral gehoord in mijn hulpvraag. Ook voelde ik mij vertrouwd bij Esther. Ik schaamde mij voor mijn gewicht en mentale staat in relatie tot voeding. Ik heb geen een moment oordeel gemerkt van Esther. Ook is zij altijd bereikbaar voor vragen tussendoor, heel erg fijn! 

10 kilo kwijt en lekker in mijn vel!

Fotostudio87_3573_web.jpg
 
 

Tessa Pellenkoft- Wijsbroek

www.mond-en-gezond.nl

Ik heb zelf een praktijk voor mondhygiëne en heb vanuit mijn vak ook veel kennis opgedaan over voeding. Daarnaast ben ik fanatiek crossfitter. Voldoende kennis en beweging om op een goed gewicht te kunnen komen, toch lukte het mij zelf niet om de gewenste kilo's nog af te vallen. Daarom heb ik de hulp van Esther ingeschakeld. Ik zat gewoon niet lekker genoeg in mijn vel en mijn gewicht paste gevoelsmatig niet meer bij mij. Ik wilde niet op een streng dieet, maar echt leren gezond te eten op een manier die past binnen een gezinsleven en bij mijn sport.

Inmiddels ben ik tien kilo kwijt en zit ik weer veel lekkerder in mijn vel. Sporten gaat beter, kleding zit beter en ik heb er vertrouwen in dat ik nog meer kan afvallen. Ik heb geleerd dat ik meer regelmaat moet hebben in mijn voeding. Ik wilde het altijd wel gezond doen, maar al snel bleek dat ik toch te makkelijk was en niet altijd de juiste keuzes maakte. Ik dacht echt dat ik zelf in staat was om de juiste keuzes te maken, maar dat was ik eigenlijk dus niet. Daarnaast ben ik me bewust geworden van gezonde hoeveelheden en combinaties en plan ik mijn dagen. Hierdoor haal ik veel meer uit mijn sport en verbrand ik dus ook weer mijn vetten en val ik af zonder dat ik mijn spieren verlies. 

Wat ook heel belangrijk was in dit traject is de stok achter de deur. Het feit dat er iemand is die met je meekijkt en wekelijks vraagt hoe het gaat. Geen optie meer om je kop in het zand te steken dus...En dat is voor mij belangrijk.

Ik zou Esther als gewichtsconsulent zeker aanbevelen, ze legt veel uit en leert je echt meer over de achtergrond van voeding en wat het met je lichaam doet. En de recepten zijn heerlijk en geschikt voor het hele gezin!

 
 

Nathalie Woearbanaran

"Na de geboorte van mijn tweede kindje, gingen de kilo's er niet meer vanzelf af, helaas anders dan bij mijn eerste. Als zangeres vind ik het wel belangrijk om er fit en goed uit te zien op het podium. Ik voelde me helemaal niet lekker meer in mijn vel, was onzeker, had helemaal geen energie en trok niet meer de kleding aan die ik wilde. Ik moest iets veranderen om mezelf weer te kunnen zijn. Ik ben gestart bij Esther. Zij gaf mij hele nieuwe inzichten over mijn voedingspatroon en ook over mijn eetgedrag. Voor dit coachtraject at ik alles wat ik zag en zonder erover na te denken.
 
Nu heb ik geleerd om eetmomenten in te plannen en de juiste keuzes te maken. Ik voel me zeker, energiek en durf weer alles aan! Ik geniet meer van eten en ik heb waardering voor mijn eten, het is geen vanzelfsprekendheid meer.
 
Ik heb mijn doel gehaald, durf nieuwe doelen te stellen, ik heb inzicht gekregen in hoe lekker gezond eten kan zijn. Esther gaf mij de juiste coaching op het juiste moment ook buiten de consults. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt!"

 
 

Jaap Jongerden

Ik kwam eigenlijk binnen bij Esther omdat ik min of meer moest…de huisarts had mij aangeraden om echt wat aan mijn gewicht te gaan doen i.v.m. lichte slijtage in mijn gewrichten. Op dat moment had ik ook vaak een opgeblazen gevoel en last van benauwdheid. Ik at eigenlijk gewoon wat ik lekker vond. Te veel en te vet. Van het idee dat ik moest ben ik wel snel terug gekomen omdat ik er zelf na de eerse consults ook zin in kreeg om wat aan mezelf te doen.

Toen ik eenmaal begon was ik erg blij met alle adviezen van Esther. Het eten was heerlijk en ik geniet nu veel meer van de dingen die ik eet. Ik heb de adviezen als heel erg prettig en kundig ervaren. Inmiddels heb ik veel meer energie, veel minder last van benauwdheid en minder last van mijn knie. Het meest waardevolle wat ik heb geleerd is dat ik me nu bewust ben van wat ik eet en niet zomaar meer alles eet.  

Ik ben uiterst tevreden met de behaalde resultaten en inmiddels 12 kilo kwijt. Mijn dank aan Esther is dan ook groot.

bottom of page